Nieuws

Vliegen is voor mietjes

Na een bliksembezoekje aan Kazakhstan en anderhave dag de toerist uithangen in Delhi vloog MJ naar Kathmandu. Voor mij was dat geen bevredigend einde aan deze reis. Daarom kocht ik in Delhi een motor en rijd ik alsnog het laatste stuk naar Nepal.

De dichtstbijzijnde grensovergang met Nepal vanaf Delhi is Banbassa/Mahindranagar. Een obscure overgang voor buitenlanders en ooit gelegen in het midden van Maoistenland.

Op de motorbazar in Delhi heb ik een paar jaar oude Bajaj Pulsar 150cc gekocht, compleet met bagagerek en -boxen. Net echt Ted Simon. Woensdagochtend kon de rit beginnen en na eerst enkele rondjes rondom het Rode Fort (Lal Qilla) in Oud-Delhi gereden te hebben opzoek naar de oprit voor de snelweg vond ik deze achter het station en kon ik richting Moradabad.

Daar een nachtje in het eerste (en beste!) hotel wat ik tegenkwam ingecheckt. Warme douche, roomservice en de rekening in een envelop, erg fijn na een lange rit.

Vandaag het tweede deel van de rit afgemaakt en in Khatima aangekomen. Qua omgeving waren beide dagen niet extreem spectaculair, maar er komt genoeg spanning van het verkeer om me bezig te houden.

In Sitarganj hield ik een korte break om de houten kont te ontlasten en uiteraard wat Hindi te oefenen. Het duurt niet lang of in mijn gesprek met de lokale vrachtwagenchaffeurs en garagehouders komt een telefoon met stevig pornofilmpje langs. Hoe hebben ze zich hier voor de uitvinding van het mobieltje beziggehouden?

Morgenochten hoop ik in een klein half uurtje Nepal te bereiken. Hopelijk zijn de douanemensen hier ook een beetje relaxed.

indiaPermalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

6 Reacties

 1. Posted 5 november 2009 at 18:12 | Permalink

  Zorg eerst maar eens dat je die motor Nepal inkrijgt en dat het geen financiele strop wordt, dan bewijs je pas echt dat je geen mietje bent!

  • Posted 6 november 2009 at 09:53 | Permalink

   (Sorry dat ik als MJ reageer, ik weet m’n eigen ww niet meer – VJ)
   Ik ben Nepal ingekomen en er staat niks in mijn paspoort. Ik moet wel 1 euro per dag tax betalen voor die motor, maar dat valt nog wel mee dus.

 2. Mijnheer Storm
  Posted 5 november 2009 at 19:35 | Permalink

  Vliegen is inderdaad voor mietjes, tenzij je vervolgens van 10.000 voet uit het toestal stapt om al dan niet met valscherm te landen.

  Althans, zo deden wij het. Bij de commando’s.

 3. Posted 6 november 2009 at 10:05 | Permalink

  hallo Vincent, wij zijn al weer een paar dagen in Nederland, maar hebben nu wel onze Nepalese manager in huis tot 15 november. dus echt relaxen is er nog niet bij. Jammer dat je niet bij de opening van ons was, maar MJ, Aj, Roy en de anderen van Veldwerk waren er en het was een prachtige dag. Ik mis het Nepalese weer, maar voor de rest is het hier heel rustig, geen toeterende atuo’s, geen stof en geen vervuiling.veel plezier in Nepal en tot mails en doe ze allemaal de groetjes ook de jongens van Gaia!!

 4. Posted 7 november 2009 at 18:12 | Permalink

  He oudste ! Klinkt goed man. Vet dat je toch voor de motortrip hebt gekozen. Kudo’s :) Leest lekker weg ook.

  pak ze ! ltr

 5. samina
  Posted 11 november 2009 at 15:07 | Permalink

  Hey Vincent,

  Wat een ballen om op de motor verder te gaan, ik zie het al helemaal voor me. Hoop dat je nog een paar mooie dagen hebt voor je in Nepal komt om (op je lauweren) te rusten. Veel plezier!

  Gr. Samina