Nieuws

Aaru Bari, zwembaden en Hamro Gaun!

IMG_1637 Er is weer veel gebeurd de afgelopen tijd! Ik ben met Kiki en Miriam meegeweest naar ‘hun’ school en weeshuis in Aaru Bari, Sanne en ik hebben de zwembaden in Kathmandu verkend en ik heb Eimear geholpen met de bouw van het amfitheater in Hamro Gaun.

Kiki werkt in een school en weeshuis in Aaru Bari, net buiten Kathmandu. Op zondag ging ik met haar en Miriam mee om ook les te geven en te spelen met de kinderen daar. Het is heel schrijnend om te zien hoe de kinderen als magneten op je afkomen omdat ze een aandacht tekort hebben. Vooral de kinderen uit het weeshuis hebben duidelijk een hechtingsprobleem. Wanneer Miriam zich bezig houdt met de ‘dwergen’ in het weeshuis door ze ballonnen en kleurplaten te geven, geven Kiki en ik les in klas 3. Ik heb het lesgeven gemist, en ik ervaar het dan ook als een prachtige dag.

Maar er moet ook ontspannen worden! Daarom gaan Sanne, Ajay, Suman en ik naar het zwembad in hotel Malla en een week later naar het Radisson. Uiteraard moet er yahtzee gespeeld worden (Sanne en Ajay zijn yahtzee verslaafd). Het is fijn om het gevoel te hebben even uit de drukke en vieze stad Kathmandu te zijn.

Naast ontspanning is er spanning…de opening van Hamro Gaun is al over een week! A.s. vrijdag is de dag en er moet nog steeds veel gebeuren. Afgelopen week heb ik Eimear, de Ierse landschapsarchitecte, geholpen met de bouw van een amfitheater. IMG_1696 Ik had al eens geholpen, maar deze afgelopen 3 dagen waren het echte werk. Ik heb veel respect voor Eimear (en alle anderen inclusief Rene) die elke dag in de brandende zon hard werk afleveren. Uiteindelijk weten we 2 muren van banden af te maken en met de hulp van alle Nederlanders die zo langzamerhand binnendruppelen verwacht ik dat het theater in ieder geval af komt.

Tot slot zitten we op dit moment midden in een nieuw festival: Tihar. De godin van de welvaart, Laxmi, staat hierin centraal en Kathmandu is gehuld in lichtjes!

Nepal , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

3 Reacties

 1. Posted 18 oktober 2009 at 10:13 | Permalink

  Een muur van banden? Gewoon omdat het kan? Mooi dat je daar zo lekker bezig bent Anna!

 2. Suus
  Posted 18 oktober 2009 at 13:48 | Permalink

  Hey AJ!

  Wat een hoop festivals daar in Nepal, leuk hoor. En ook hele indrukwekkende verhalen over het weeshuis en het harde werken. Mooi dat je dit doet! Zo te horen heb je het enorm naar je zin. Goed om te horen! Hier gaat het ook prima. Ben een paar dagen in de week aan ‘t werk bij een oud-HP’er in ‘t bedrijf. Erg gezellig :-) En de stage ziet er goed uit. Ik houd je op de hoogte (volgende keer wat sneller ;-) ) Veel plezier nog!!

  Ciao ciao! xx Suus

 3. Isabel
  Posted 18 oktober 2009 at 16:45 | Permalink

  Klinkt mooi en leuk allemaal :) Spannend, de opening! Veel succes met alles! Xx