Nieuws

DE opening!

IMG_1764Afgelopen vrijdag was het dan zover: de Opening. Zonder Maarten Jan en Vincent helaas, maar desalniettemin een prachtige dag!

Tussen 11 en 12 uur vertrokken er bussen vanuit Kathmandu naar Sankhu. Voordat alles kon beginnen deden de monniken waaronder Jangchup (van het klooster in Sankhu, Maarten Jan’s vrienden) puja (gebedsritueel). Ondertussen was er voor iedereen de mogelijkheid om rond te kijken in Hamro Gaun. Nog niet alle gebouwen zijn klaar, maar het hele terrein zag er echt schitterend uit. Het amfitheater waar ik zelf een paar dagen aan mee had geholpen was wel zo goed als af.

Na dit alles begon de officiele ceremonie. Alle belangrijke gasten werden op een groot en gekleurd podium geroepen, waarna de speeches begonnen. Nepalezen houden wel van praten, dus soms kwam er geen einde aan. Ondertussen kregen alle gasten een tika en een malla (bloemenkrans). Na een aantal speeches werd Hamro Gaun officieel geopend door het ontbranden van een kaars. Daarna gingen de speeches door en dansten en zongen de kinderen van het kinderhuis. Er was ondertussen ook voor iedereen een lunch. Iedereen viel letterlijk aan en even voelde ik me als in een vluchtelingenkamp, inclusief wanhopige Nederlanders.

Rond half 5 gingen de bussen weer terug naar Kathmandu waarna er ‘s avonds nog een fantastisch feest in 1905 was.

Op Flickr staan de foto’s van de opening, maar er volgen nog meer (mooiere). Daarnaast zijn er foto’s van de tika dag tijdens Tihar in Hamro Gaun.

Nepal , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

3 Reacties

 1. piet
  Posted 26 oktober 2009 at 08:40 | Permalink

  goed gewerkt Akke.
  Dyn heit is greatsk op dy!!

 2. Isabel
  Posted 26 oktober 2009 at 10:41 | Permalink

  Mooi An en fijn je even gesproken te hebben.
  Oja, het raint hier as in gek! Het is hjerst.. Oant sjen!

 3. Susanne
  Posted 26 oktober 2009 at 16:12 | Permalink

  Hey AJ!
  Goed zeg, gefeliciteerd met de opening! Geweldig resultaat en zo te horen ook goed gevierd. Hoe heb je het verder? Nog een paar dagen en dan komen de mannen in de jeep aan he. Spannend!
  Hier gaat het prima, vies weer, beetje aan ‘t werk, etc. Je mist vrij weinig dus haha! Veel plezier nog!
  xx Suus