Nieuws

Drie keer feest

IMG_7534Na 15.676 kilometer in onze rode jeep hebben we het sponsorgeld voor het Hamro Gaun project van Stichting Veldwerk op 3 december persoonlijk overhandigd. Dankzij alle sponsoren en donaties is het totale sponsorgeld een mooi bedrag geworden, namelijk: €2404,13. Het geld gaat in de aankomende jaren ingezet worden bij de bouw van het vrouwentrainingscentrum en de boerderij.

Sinterklaas in Hamro Gaun
IMG_3119Een beetje vreemd, maar wel lachen. Met Anna Janneke als ‘gekleurde’ Piet (een zwarte Piet staat symbool voor narigheid in Nepal) en ik als Sinterklaas mochten we de kinderen van het Day Care Centre en de weeskinderen van Hamro Gaun verwennen met cadeau’s. Omkleden was er niet bij, wat hilarische conversaties opleverde in de toeristenwijk Thamel.

Feest in de geboorteplaats van Buddha
IMG_7471IMG_7447Een geweldige tocht op de motor brengt ons via Tansen en Pokhara in Lumbini, de geboorteplaats van Buddha. Een enorme verzameling monniken is hier samengekomen om de vijftigste verjaardag van een van hun geestelijk leiders te vieren (een soort Dalai Lama, alleen dan van een andere stroming). ‘s Avonds worden honderden kaarsjes aangestoken door honderden monniken bij de geboorteplaats en de boom waar Buddha onder mediteerde en verlicht raakte.

Nepal , , , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

3 Reacties

 1. Posted 5 december 2009 at 13:40 | Permalink

  Jezus wat een briljante foto MJ (die van Sinterklaas natuurlijk): jij in dat pak, dat angstig kijkende Nepeleesje en AJ in haar politiek correcte Pietenpak. Ik vind het nu al verrekte jammer dat ik daar niet bij heb mogen zijn!

  Lumbini ziet er zo met die monniken ook een stuk beter uit dan toen ik er was.

  • Posted 5 december 2009 at 13:43 | Permalink

   Lumbini is inderdaad een naar toeristenhol, maar met deze happening zeer de moeite waard!

 2. Jochem van de Fliert
  Posted 14 december 2009 at 14:37 | Permalink

  Ik had graag even bij deze Sint op schoot gezeten, supermooi! Gelukkig hebben we met bURB ook een supermooi sinterklaas feest gehad op huize Domzicht!

  Tot snel!

  Jochem