Nieuws

If one mistake is game finished

Een wijsheid is in Nepal nooit ver weg, zoals blijkt uit de titel die ik op weg naar Pokhara van de achterkant van een vrachtwagen heb geplukt. Helaas lijken de chauffeurs van deze voertuigen zich niet zo aan deze wijsheden te houden (zo is er ook nog ‘Slow Drive Long Life’, en ‘The Minute Saved Could Be Your Last’), want regelmatig moet ik op mijn motor inhalende bussen ontwijken. Ik draag zelf ook niet helemaal bij aan de veiligheid op de weg, want in een blinde bocht inhalen of lekker uit de bocht vliegen zorgen tweemaal voor een close encounter met een tegenligger. Uiteindelijk word ik geveld door een natte plek in een gemene scherpe bocht en vlieg ik onderuit, maar met slechts een schaafwond op mijn knie kom ik er goed vanaf.

Nu is het niet zo dat ik roekeloos door het landschap scheur, integendeel. Het zijn dingen die erbij horen. Het verkeer in Nepal is een oase van rust na de gekte in India. De Terai in West-Nepal lijkt wel een andere wereld na het vieze landschap in India. Ik blijf een paar dagen in Bardia National Park en maak een jungle walk, wat ook niet ongevaarlijk is met loslopende tijgers en neushoorns. Deze beestjes blijken echter schuw en zo blijf ik ongedeerd, terwijl een hert af en toe van ons schrikt en aapjes boven ons hoofd door de bomen gieren. Neushoorns zie ik alleen door de verrekijker, van gepaste afstand.

Na Bardia is het tijd voor meer spirituele zaken en koers ik naar Lumbini, de geboorteplaats van Prins Siddartha Gautama, beter bekend als de Buddha. Hier maak ik een kleine reis rond de wereld, aangezien vrijwel alle Boeddistische landen in de wereld hier een tempel hebben neergezet, geheel in eigen stijl.

Vandaag verliet ik Lumbini en ben ik naar Pokhara gereden. Ooit een afgelegen hippiedorp, tegenwoordig een populaire seniorenbestemming. Ik tel meer koffiehuisjes dan in De Pijp en eet chocolate crumble pie bij de German Bakery om mijn 5 uur durende trip door de motregen feestelijk af te sluiten (de warme douche in het hotel, de eerste in tijden, droeg ook sterk bij aan de feeststemming). Het is hier momenteel alleen erg bewolkt en er is dus geen berg te zien.

Morgen of overmorgen ga ik naar Kathmandu om eindelijk te kijken bij Hamro Gaun en ga ik naar de plek waar ik vorig jaar heb gewerkt, in Bahrabise. Volgende week gaat mijn vlucht naar Nederland, wat mij de eerste Driving Dutchmen maakt die weer thuis is, nadat ik als laatste in Nepal was aangekomen.

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken voor een kleine commerciele uiting: als ik terug ben, begin ik weer als web-developer. Als u van deze site heeft genoten en iemand kent (of bent!) die ook een mooie site wilt hebben: ik ben te boeken! Meer informatie via werk@vincentoord.nl

Nepal , , , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

5 Reacties

 1. Posted 12 november 2009 at 15:26 | Permalink

  Vette avontuurlijke trip Vincent! Goede terugreis alvast en geef Anna en MJ een dikke kus in Kathmandu.

 2. Posted 12 november 2009 at 15:49 | Permalink

  geniet nog even je tijd in Nepal, want hier is het koud en regenachtig. welk hotel zat je in Pokhara? jammer dat je bij onze opening niet aanwezig was, maar ja… doe je ze allemaal de groetjes in Kathmandu?

 3. Marga Oord
  Posted 12 november 2009 at 15:52 | Permalink

  Tja, ik kan me een beetje voorstellen hoe het daar is. De reis van vorig jaar naar Nepal staat nog op mijn netvlies hoor. Doe toch maar voorzichtig met dat ding. in het zicht van de haven stranden is zo zielig.Doe iedereen die ik ken daar de groeten. en tot in Nederland!

 4. Isabel
  Posted 12 november 2009 at 16:21 | Permalink

  Geniet van je laatste week en een goede terugreis!

 5. Jantsje Sikma
  Posted 12 november 2009 at 23:01 | Permalink

  Goede reis, Vincent, geniet nog van Kathmandu en groet A-J en M-J van me !