Nieuws

Oude bekenden

Na goede espresso, jacuzzi en steak begint het toch weer te kriebelen en besluiten we weer op pad te gaan. Op de motor rijden we naar de Tibetaanse grens waar ik vorig jaar een van de hoogste bungeejumps heb geprobeerd. Anna Janneke wilde dat nu ook wel eens meemaken en toont het lef om van een brug van 180 meter hoogte naar beneden te springen. Ik had mijn rittenkaart van vorig jaar nog en in het kader van ‘nu we er toch zijn’ heb ik mezelf er ook nog maar eens vanaf geflikkerd. De motortocht op onze Yamaha Enticer was bijzonder spectaculair met het heldere weer in Nepal, maar helaas is mijn camera nog steeds gejat en is Anna Janneke die van haar vergeten.

IMG_1810Natuurlijk hebben we ook mijn werkplekken van vorig jaar bezocht. Hamro Gaun ligt er bijzonder strak bij en het is ongelofelijk wat er hier gebeurd is in een jaar tijd. Toen ik vertrok stond er alleen een Day Care Centre en nu staat er ineens een echt dorpje. Het is ook schitterend de monniken van Sankhu weer te zien en ik realiseer me hoe snel ik mijn draai alweer heb gevonden in Nepal. Het is toch een beetje thuiskomen.

Nadat Anna Janneke overwachts koorts krijgt moeten we de plannen wat wijzigen. Een motortocht naar het Oosten van Nepal stellen we nog even uit, maar de tickets naar het Mount Everest gebied zijn inmiddels geboekt. Van Lukla klimmen we naar Gokyo (4800m) en als het lukt met gezondheid, hoogte en energie via de Cho La pas (5322m) of de Renjo La pas (5345m) terug.

Nepal , , , , , , , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

5 Reacties

 1. Posted 9 november 2009 at 13:51 | Permalink

  jezus, wat doen jullie eng met dat bungee jumpen! hoe is het nu met AJ?
  succes met de beklimming en doe voorzichtig!!!
  groetjes vanuit een koud Enkhuizen en vandaag weer begonnen te werken.
  Bimal onze manager is hier al een week en blijft tot zondag, dus lekker druk.

 2. Jantsje Sikma
  Posted 9 november 2009 at 16:43 | Permalink

  Gaat het alweer wat beter met Anna-Janneke ? Wat was/is het ? Wel een beetje oppassen in deze tijd, het wordt al flink kouder daar, zeker op een motor. Waar komt die trouwens zo plots vandaan ? Gaan jullie met een groepje door de bergen trekken ? Take care, jantsje

 3. Jantsje Sikma
  Posted 9 november 2009 at 16:45 | Permalink

  Oh ja, Anna Janneke, ik vergeet het te mailen: geweldig mooie foto’s en voor mij zoveel herinneringen die weer boven komen, prachtig !!

 4. Eline
  Posted 13 november 2009 at 22:58 | Permalink

  nog steeds verdrietig dat ik niet mee kon :P Hoe gaat het daar? xx

 5. Annemiek (FK)
  Posted 16 november 2009 at 20:43 | Permalink

  Hoi!

  Jullie zijn inmiddels allebei in Nepal en wij zijn bijna in Utrecht…verschil moet er wezen :-). Volgend weekend gaan wij verhuizen, alle muren zijn geschilderd en de meeste spullen staan er al, het moet alleen nog in elkaar worden gezet. Je verhalen klinken prachtig, en soms behoorlijk spannend. Jammer dat het niet helemaal te rijden was maar wel beter om het laatste stukje te vliegen. Heel veel plezier nog!

  Groeten,
  Annemiek & Pieter