Nieuws

The Long Way Back

Als je denkt dat rijden naar Nepal een lastige taak is, probeer dan maar eens eenvlucht terug naar huis te regelen zonder een vermogen kwijt te zijn. Uiteindelijk is het gelukt, via een zeer speciale route.

In een helder moment had ik bedacht dat via Duitsland vliegen en dan een trein pakken wel een goede optie zou zijn. Dit bleek zo te zijn, maar de vluchten die ik had gevonden waren opeens weg en de gene die er nog waren bleken een gare treinaansluiting te hebben.

Gelukkig weten de mensen bij Seven Peak Travels in Pokhara niet van opgeven en via bizarre constructies met een van de vele Golfstaatjes, Delhi, Zwitserland en Turkije (de meest ironische vlucht, via Delhi en Istanbul) waarbij lange stopovers in het midden van de nacht geen uitzondering waren, kwam men uiteindelijk terecht bij een vlucht via China met China Southern Airways: the Long Way Back dus.

Dat sloeg ook op mijn tocht van het decadente steakhouse naar mijn hotel, want mijn stijve knie was inmiddels behoorlijk op gaan spelen en beweging was nauwelijks meer mogelijk. Met de mentale hulp van een New Yorkse verpleegster en een bevroren fles water heb ik de zwelling goed kunnen stoppen en vandaag had ik al bijna nergens last meer van.

Ik vlieg dus de 18e terug via Guangzhou en Peking naar Amsterdam, waar ik precies op tijd (17:40 op de 19e) voor het avondeten (mijn moeder is dan jarig) arriveer, deo volente. Dit alles voor de spotprijs van precies 800USD (535 euro). MJ en AJ zijn dan nog aan het trekken in de Everest gebieden, maar gelukkig heb ik nog wel ruim tijd om Hamro Gaun en Bahrabise te bezoeken.

Nepal , , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

3 Reacties

 1. Arrow
  Posted 13 november 2009 at 14:17 | Permalink

  Goed jongen, eten we chinees de 19e!

 2. Marga Oord
  Posted 13 november 2009 at 20:31 | Permalink

  Het mag ook iets anders zijn toch? ik ben dan jarig. en de jarige mag kiezen!
  Fijn dat je weer naar Nederland komt

 3. Maarten jan
  Posted 20 november 2009 at 11:21 | Permalink

  Vanuit namche bazaar op 3500m: goede thuiskomst en ik bel je als ik in ktm ben!