Nieuws

Woestijn versus bergpas

IMG_5562Samarqand heeft nog meer mausoleums, madrassas (Islamitische universiteiten) en moskeeën dan Bukhara en wat betreft sightseeing kunnen we onze lol op. In Samarqand scoren we ook twee nieuwe bandjes wat ons meer stabiliteit en veiligheid biedt. Het heeft gesneeuwd in de bergen, dus het koelt enorm af hier. De plotselinge weersomslag in combinatie met een paar avonden wodka bezorgen me koorts en hoofdpijn. Veel tijd om bij te komen is er alleen niet, want ons visum voor Tajikistan verloopt eerder dan we zouden willen.

IMG_7175Vanaf Tajikistan worden de wegen dramatisch. Stapvoets hobbelen we door modder, kuilen en zand naar Dushanbe. Onderweg constateren we dat de schokdempers het begeven hebben en laten we onze reserve schokdemper monteren. De beste schokdemper laten we lassen. Nadat we de pas van 3343m over zijn, rijden we in het donker naar Dushanbe waar we genieten van zalm, kaviaar, ossehaas, wijn en chocoladetaart. Daar waren we wel aan toe na een dag in de bagger ploeteren.

Ons visum voor Kirgizië staat inmiddels in ons paspoort en Pakistan is nu onze laatste zorg. Hier in Tajikistan blijken ze enkel visa aan Tajiken te verstrekken en dus is het nog even de vraag hoe we Pakistan gaan inkomen…

Oezbekistan, Tajikistan , , , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

6 Reacties

 1. Jeroen
  Posted 14 oktober 2009 at 08:38 | Permalink

  Hopelijk krijg je snel een visum! En dan vlot er door heen om naar betere oorden te gaan.

 2. Arrow
  Posted 14 oktober 2009 at 12:12 | Permalink

  Sterkte met het dubben, hoe verder te gaan. Als ik hier vandaan iets kan betekenen, weten jullie me wel te vinden.

 3. Marga Oord
  Posted 14 oktober 2009 at 20:33 | Permalink

  Ik heb uitgebreid op je mail adres geschreven en hoop dat jullie nog een prettige tijd gaan krijgen en alles met een sisser afloopt

 4. Mark Hoffman
  Posted 15 oktober 2009 at 18:55 | Permalink

  Saw you this morning (Oct 15th) in Vakhdat on your way to Nurak. It was nice meeting you, even though it was brief. I hope you enjoy your time in Tajikistan, we love living here. Good luck on your travels!

 5. Posted 17 oktober 2009 at 09:16 | Permalink

  Begint dus echt een beetje vieze shit te worden nu? Let maar op dat die vieze baarden van jullie niet gaan klitten van de modder en poep die erin terecht komt. Succes met het regelen van een visum voor Pakistan jongens!

 6. Isabel
  Posted 17 oktober 2009 at 12:56 | Permalink

  Zet ‘m op en beterschap MJ!