Nieuws

Blaren en wifi

3805427946_3a9191eb96Slowakije is schitterend, goedkoop en verrassend schoon. De eerste bergen zijn bedwongen en inmiddels zijn we alweer in Hongarije.

De bergschoenen die we van Intersport Enschede hebben gekregen hebben hun vuurdoop gehad in Slowakije. Het tatra gebergte is prachtig om doorheen te rijden, maar de berg die we bewandeld hebben is een beetje kaal door een flinke storm die alle bomen verwoest heeft in 2004. Ik voel me trouwens een stomme idioot, omdat ik pas in Slowakije ontdekte dat ze daar sinds januari de euro hebben. Waarschijnlijk te druk geweest om het nieuws in Iran en Pakistan te volgen…

Inmiddels zijn we gearriveerd in Eger, Hongarije. Een prachtige plaats met mooie bezienswaardigheden. En nog WiFi bij de tent ook, ik vraag me af of ze dat ook in Tajikistan hebben. Morgen gaan we op weg naar Budapest en het Sziget Festival.

Oost-EuropaPermalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

9 Reacties

 1. Posted 9 augustus 2009 at 21:49 | Permalink

  Dus daar stond je bij de Billa met een handvol waardevolle Koruna’s die je van die vriendelijke man bij de grens had gewisseld voor euro’s. Dat is balen.

 2. Posted 9 augustus 2009 at 21:51 | Permalink

  Dat ziet er trouwens veel beter uit dan toen ik in (het Poolse deel van) het Tatra-gebergte was een paar jaar terug. Wind, regen, ellende.

 3. Posted 9 augustus 2009 at 22:31 | Permalink

  geweldig! dat ziet er allemaal prachtig uit! , Smaakt de Daalder kaas ook lekker daar? groetjes uit Enkhuizen.

 4. Suus
  Posted 10 augustus 2009 at 19:58 | Permalink

  Hey MJ en AJ!

  Wat gaat jullie reis al vlot zeg! Goed om te horen dat het tot nu toe allemaal goed gaat en dat het grote auto klusboek niet voor niets mee is, haha. Alvast heel veel plezier met de rest van de trip en natuurlijk op Sziget!!

  Ciao ciao! xx

 5. Isabel
  Posted 11 augustus 2009 at 15:16 | Permalink

  Haa Pipo’s!

  Klinkt allemaal mooi mooi mooi :D Veel plezier op Sziget! Hier gaat alles goed, net terug van een jungletrekking, supermooi! Overmorgen zijn er plannen voor Pai.

  Veel liefss

 6. Maryse
  Posted 12 augustus 2009 at 00:16 | Permalink

  Hai! Veel plezier bij Sziget, en ook daar willen we alles over horen natuurlijk ;) Ik ben inmiddels op plaats van bestemming gearriveerd en heb de bergen hier ook al bewonderd (evenals de zee!). Helaas geen mooi weer voor mij (jaloers dus).. zit hier in hartje winter haha. Gelukkig is dat nog wel 20 graden, alleen wel een beetje grauw. Ben blij dat het bijna voorjaar is! Dikke kus uit Lima

 7. Posted 13 augustus 2009 at 11:40 | Permalink

  Ha Anneke en Maarten,

  door jullie artikel in UT dat wij gemaild kregen, kwamen wij op het spoor van jullie avontuur. Wij zijn in april vertrokken, inmiddels in India. wij hopen in september aan te komen in Kathmandu en zullen een paar maanden blijven in Nepal. Misschien dat we elkaar daar gaan tegenkomen, zou leuk zijn om ervaringen uit te wisselen !!
  Onze website is http://www.forens.nu.

  Veel succes en plezier onderweg ! Geniet ervan !

  Renske en Fons

 8. Jeske
  Posted 13 augustus 2009 at 14:25 | Permalink

  En, mis je Fort Knix al;)?

 9. Posted 17 augustus 2009 at 22:04 | Permalink

  Hela!
  Mooie verhalen over de reis tot nu toe! Hopelijk voor jullie blijft het nog even bij de “kleine” reparaties! En gratis draadloos internet aan de tent?!…wacht maar tot jullie Turkmenistan binnen rijden en ook brandstof onbeperkt voorhanden is…

  Veel fun de komende weken!
  Jork