Nieuws

Montenegro

IMG_1317 De stop voor Montenegro is Dubrovnik, Zuid Kroatië. Lonely Planet belooft ons een prachtige oude stad en deze kregen we zeker, maar daarnaast ook tonnen toeristen, overprijste cola’s (á 4 euro) en verder een mooi strandje waar de ligbedden ons een zeer relaxte dag bezorgen.

IMG_1383Na twee nachten Dubrovnik is het tijd om langs de kust verder zuidwaarts te rijden. Veel toeristen komen niet verder dan Kroatië, des te meer reden om Montenegro te ontdekken. Bij de grens moeten we 10 euro ‘ecotax’ betalen. We zijn benieuwd waar dat geld uiteindelijk beland. Na een prachtige rit langs de kust stoppen we bij het oude stadje Kotor. Vanuit het oude fort boven de stad heb je een prachtig uitzicht over de baai die voor Kotor ligt. Uiteindelijk belanden we aan de andere kant van de baai in ons eigen appartementje. IMG_1424Julia en Dragan verwelkomen ons hartelijk met koffie en sinas. Ze kijken verbaasd als ze horen dat de reis naar Nepal gaat. Volgens mij hebben ze totaal geen besef hoe ver het werkelijk rijden is, want ze weten nog niet eens hoe ver het is naar hun eigen nationale park wat maar een paar honderd km verder op ligt. Maar het zijn fantastische mensen. We krijgen zelfs de derde nacht in het appartement gratis. Dat geeft ons wat extra tijd om naar het Nationale Park Durmitor rijden. De lange tocht levert ons een prachtig meer en zeer bijzonder landschap op.

Alle foto’s van Montenegro zijn hier te vinden.

Oost-Europa , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

4 Reacties

 1. Posted 28 augustus 2009 at 21:40 | Permalink

  Je hebt toch wel een bonnetje, gedrukt op gerecycled waaibomenhout, voor die ecotax gevraagd he? En een stempel erop?

 2. Posted 28 augustus 2009 at 22:46 | Permalink

  geniet van deze momenten!!!!!!

 3. Jantsje Sikma
  Posted 28 augustus 2009 at 23:09 | Permalink

  Prachtig, dat Tsurna Gorra (ik spel het natuurlijk fout, maar fonetsch moet het kloppen). Ik was er toen ik 17 was en kampeerde 3 weken in Budva. In die tijd al flink toeristisch (= 1972). Jullie zien er goed uit !
  groet uit Burgum, j.

 4. Jantsje Sikma
  Posted 28 augustus 2009 at 23:13 | Permalink

  fonetisch,dus. Overigens, Dubrovnik moet flink verwoest zijn in de laatste Balkanoorlog. Heben jullie er de sporen van gezien ? Ik lasergens dat er veel verloren is gegaan. Welterusten !