Nieuws

Vijf indicaties

Vijf indicaties waaraan je kunt merken dat je echt ver van huis begint te raken:

1. Je koopt benzine uit plastic flessen, omdat er geen benzine uit de pomp komt.
2. Je koopt een autoverzekering voor 50 euro terwijl je toch echt een groene kaart hebt, die nota bene geldig is in Iran.
3. Je stopt douaniers euro’s toe om iedereen zijn leven aangenamer te maken.
4. Nederlanders zijn niet meer de irritantste toeristen.
5. Het bier kost nog maar een euro en is vooral verkrijgbaar in grote flessen.

Een lange rit door de bergen van Albanië brengt ons in Kosovo (Prizren). De wegen zijn om te huilen, maar de mensen zijn enorm vriendelijk. Bovendien is het uitzicht geweldig.

Albanië stitch

Oost-Europa , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

4 Reacties

 1. Annemieke
  Posted 30 augustus 2009 at 11:18 | Permalink

  Heerlijk om jullie verhalen te lezen! Dat omkopen bij de grens doet me denken aan wat ik op de site van de LCR las, dat douane beambten van Bulgarije ten onrechte om een gezondheidscertificaat vragen in verband met de grieppandemie en proberen vakantiegangers zo geld afhandig te maken. Als zij dit niet kunnen, moeten zij hun paspoort inleveren en in een nabij gelegen ziekenhuis een vaccinatie halen (kosten €80,00) en een gezondheidscertificaat. Nu kun je op de website van de Bulgaarse overheid een brief downloaden waarin staat dat het om afpersing gaat en illegaal is. Tsja, zouden ze daar dan gevoelig voor zijn? Heel veel liefs uit Barneveld!
  Mams / Annemieke

  • Posted 31 augustus 2009 at 13:43 | Permalink

   Sowieso moet je in geen enkel land je paspoort achterlaten, wat een nog betere tip is: ‘zeg dat je eerst met je ambassade wilt bellen om het verhaal te verifiëren’. Het circus schijnt met dat soort idioten dan snel over te zijn, want overheden schijnen niet blij te zijn met dit soort figuren. Wij zijn trouwens op de snelweg in Macedonië genept (3 euro betaald ipv 0,50), daar trapten we bij de tweede tolweg mooi niet meer in (ze probeerden het overigens wel weer).

 2. Posted 31 augustus 2009 at 13:29 | Permalink

  Ha, dat klinkt bekend ;-) Een droevig bericht van ons: we hebben de pijp aan maarten gegeven en onze auto van een berg geduwd in Rusland. Nu weer terug in Nederland en het is inderdaad even schrikken wat ze hier voor een biertje durven vragen, wat je notabene in 2 slokken weg hebt.

  Succes en ik volg jullie verhalen met veel plezier!
  Willem

 3. Posted 1 september 2009 at 15:07 | Permalink

  Jaaaa bier voor een euro. En, even over die toeristen, Nederlanders zijn irritant, toch blijf ik me kapot aan ergeren aan Amerikanen. Wacht trouwens maar tot je in Griekenland zit (wat nu geloof ik al zo is) kan je weer genieten van het poldervolkje waarschijnlijk. In Nederland is alles weer rustig aan het beginnen, alleen ik niet, want ik heb er geen zin in :P. Hopen dat ik deze week de motivatie kan vinden. Kusjes!