Nieuws

Hoe de reis ten einde kwam

Onze reis zal geen vervolg krijgen naar Nepal, maar gelukkig is het feest nog niet over. We hebben de onbeschrijfelijke Pamir Highway in Tajikistan achter de rug en die brengt ons naar Osh in Kirgizië. Door Kirgizië zullen we naar Bishkek rijden en vanaf daar vliegen we verder naar Nepal. Een bittere pil waar we inmiddels vrede mee hebben.

De belangrijkste reden voor onze beslissing is het gebrek aan veiligheid in Pakistan. Hoewel ik na deze reis gelukkig kan sterven, lijkt het me egoïstisch om dat in Pakistan te doen. We hadden al rekening gehouden met een vroegtijdig einde, omdat we niet aan een Pakistaans visum konden komen in Tajikistan. Ondanks het feit dat we een visum on arrival kunnen krijgen aan de grens, blijven we bij onze beslissing om in Kirgizië te stoppen. Het lijkt ons op dit moment niet verstandig om met een rode jeep vol stickers door Pakistan te rijden. Een prettige bijkomstigheid is dat we nu meer tijd hebben voor het prachtige Pamir gebergte en Kirgizië (waar we oorspronkelijk nauwelijks iets van zouden zien).

Het is nog even de vraag wat er met de auto gaat gebeuren, aangezien deze niet bij Stichting Veldwerk terechtkomt. In deze tijden van crisis is het ons helaas niet gelukt voldoende sponsorgeld in te zamelen om de auto te schenken aan Stichting Veldwerk. Een auto importeren in Nepal is ingewikkeld en dus heeft het voordelen om hem in Kirgizië achter te laten. Het sponsorgeld dat wel is opgehaald komt ten goede aan Hamro Gaun.

TajikistanPermalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

22 Reacties

 1. Kars
  Posted 19 oktober 2009 at 14:58 | Permalink

  Jongens! Zonde dat je de reis niet het bedachte einde kan geven, maar toch een fantastische trip meegemaakt! Geniet van de laatste momentjes in de auto!

 2. Yvon
  Posted 19 oktober 2009 at 15:36 | Permalink

  Super jammer dat jullie de reis niet helemaal kunnen afmaken, maar veiligheid boven alles! ;) We willen wel dat jullie weer helemaal heel thuis komen hoor! En nu zijn jullie wel op tijd voor de opening van het dorp of toch niet?? Nou geniet nog van de laatste dagen en een goeie reis naar Nepal verder!

 3. Mijnheer Storm
  Posted 19 oktober 2009 at 17:18 | Permalink

  Stelletje mietjes.. bij de commando’s reden we onze jeeps dwars door de mijnenvelden naar Karachi, maakten we struikrovers onschadelijk met dopsleutels en ju joetsoe en verwekten we en passant drie kinderen onder bij bruiden die we onderwijl hadden gewonnen tijdens het stiften met de plaatselijke bevolking.

  Allemaal in één weekend.

 4. Marjan
  Posted 19 oktober 2009 at 18:02 | Permalink

  Hoi MJ,
  Jammer dat de reis per jeep vroegtijdig stopt, maar wel goed dat jullie voor veiligheid gaan!
  Mooie trip nog verder en geniet extra van het Pamir gebergte en goede vlucht naar Nepal alvast! En met zo’n mooie auto maak je vast wel mensen blij in Kirgizië!!
  groeten uit Ede

 5. Co de Bree
  Posted 19 oktober 2009 at 19:31 | Permalink

  Wij van TDC, kunnen ons helemaal vinden in de beslissing dat jullie voor je veiligheid te kiezen. Maar wij (Rob en Ik) staan nog wel even stil bij “ons” ruitje! Wat jullie tot nu toe beleefd en gezien hebben, neemt niemand jullie meer af! We wensen jullie een fijne vlucht naar Nepal toe.
  Veel sterkte en geluk
  Co

 6. M.
  Posted 19 oktober 2009 at 20:03 | Permalink

  is die chinees al af gebeld, of staat die over een paar dagen met een
  koffertje en een lunch pakket babipangang met sambal op jullie te
  wachten??

  • Annemieke
   Posted 20 oktober 2009 at 10:00 | Permalink

   de chinese gids is afgebeld, bij mijn roepen dat ik namens Driving Dutchmen belde, begon hij te roepen: Do You Cancel? de boodschap is op tijd doorgekomen…
   de moeder van MJ

 7. Bram
  Posted 19 oktober 2009 at 23:11 | Permalink

  Jongens, zonde, maar het is te begrijpen! Geniet nog altijd van de korte berichten! De trip naar Mongolië wordt nog altijd gepland. Met z’n drieën, waarschijnlijk in een oude Mercedes, vertrek begin januari! Pakistan is niet opgenomen in de route :) In de komende weken zullen we jullie een keer bombarderen met vragen die ons helpen in de voorbereiding! Geniet er nog van, succes en een dikke kus!

 8. Posted 20 oktober 2009 at 05:42 | Permalink

  jammer jongens, maar wel verstandig. Net AJ gesproken en ze zijn hier heel druk. net als wij trouwens. goede vlucht naar Nepal en misschien toch nog tot ziens hier?

 9. Maarten G.
  Posted 20 oktober 2009 at 07:49 | Permalink

  Hey jongens!

  Lastig om te horen dat je zo moet stoppen. Ik lees regelmatig met plezier jullie belevingen. zet ‘m op het laatste stuk.

  Groet Maarten Groenenberg

 10. ansje
  Posted 20 oktober 2009 at 11:25 | Permalink

  Hoi MJ (en Vincent); jammer maar goed te begrijpen. Heb genoten van alle verhalen,foto’s en filmpjes. Ik vind het sowieso knap wat jullie tot nu toe gepresteerd hebben en ook goed dat jullie je niet onder druk voelen staan van al die mensen die mee-kijken/-leven en -reizen en daarom misschien langer door zouden gaan dan verantwoord is. Dus op naar Nepal,naar je vriendin en genieten van de rondreis die je daar ook nog met je moeder gaat maken! Hou ons op de hoogte/
  Groet
  ( tante van MJ)

 11. Hennie Breugelmans
  Posted 20 oktober 2009 at 16:56 | Permalink

  Goede beslissing hoor, als ik zo de beelden uit Pakistan bekijk. En gelukkig sterven hoeft al helemaal niet, want er zijn nog heel veel mooie en speciale plekken in de wereld. Deze reis heeft vast zoveel in jullie los gemaakt dat het zeker de laatste niet is. Avontuur verdwijnt niet uit je bloed :-))
  Geniet nog van de rest van de reis :-)))))

 12. kai
  Posted 21 oktober 2009 at 17:30 | Permalink

  Heftig hoor, maar jullie hebben een mooi stukje getoerd! Geniet van jullie tijd en zorg voor een behouden aankomst!

 13. oompie Harold
  Posted 22 oktober 2009 at 08:11 | Permalink

  Hoi boys, wat jammer maar er is nog meer na Nepal….. En misschien kan je deze super jeep ergens parkeren en hem volgende jaar ophalen en een schitterende reis terug maken…….of toch maar verkopen. Met zo’n mooie gele/groene Daalderkaas sticker erop is de rooie rakker vast wel een paar meer daalders waard. Maar geniet nog van de rest van de trip, vooral die bergen, maak nog wat leuke filmpjes en foto’s en verwen ons met nog wat sappige verhalen………..en we blijven jullie volgen. Heel veel plezier en goede vlucht. Groeten uit Ede, ook van Marian, Yannick en Fleur. Oompie Harold

 14. samina
  Posted 22 oktober 2009 at 19:22 | Permalink

  Hey daar,

  Hoop dat jullie inmiddels al in Nepal zitten maar het zal nog krap aan zijn geweest of niet? Naast dat jullie zelf een mooie reis achter de rug hebben, is het thuisfront ook goed voorzien geweest van de nodige leuke anekdotes,reisverhalen en foto’.s Wat ik begrijp dat jullie avontuur nog niet helemaal afgelopen is na de knalopening in Sahku,dus geniet er nog van! En zeker nog wel even wat foto’s en verhalen van de opening erop zetten, zit erom te springen. Nogmaals veel plezier en een happy Dashain!
  groeten Samina en tot in december!

 15. Marga Oord
  Posted 24 oktober 2009 at 14:13 | Permalink

  Elk nadeel heb ze voordeel… dus. Genieten van de dingen die nog komen gaan. Ik hoop dat jullie toch nog met wat centen in Hamro Gaun aan zullen komen. Goede reisl morgen en doe de groeten aan Rene van de Oordjes uit Amstelveen.
  Mama Marga

 16. Arrow
  Posted 24 oktober 2009 at 17:23 | Permalink

  In ons weekje weg niet veel gecomputerd, maar wist al dat dit stond te gebeuren. Jammer, maar helaas. Op naar de volgende uitdaging. Overigens worden de beelden op TV van Pakistan er niet vrolijker op. Heeft dus zo moeten zijn. Goede vlucht naar KTM en geef ons ruitje nog een slokkie 7 Up.

 17. Angelique
  Posted 25 oktober 2009 at 16:46 | Permalink

  He daar dutchies!

  Nou ergens in Kirgizie is het er dan toch van gekomen, met z’n vieren thee drinken aan het Isik-Gul meer, vlak voordat wij de bergen naar China oversteken om toch nog wel naar Pakistan te rijden….we hadden het super gevonden als we in convoy hadden gegaan, maar deze dagen waar ook al tof! HULDE! ;-)))

  Succes met de laatste regelloodjes in Bishkek en afrondingsceremonie in Dehli en dan op naar Nepal…

  groetjes,
  Angelique (en Mira)

 18. Thijs
  Posted 25 oktober 2009 at 21:59 | Permalink

  He Maarten Jan!

  Toch vervelend dat je niet met de auto door kan kachelen tot aan Nepal..
  Volg de avonturen/foto’s/filmpjes met enige regelmaat en moet zeggen, Floortje Dessing is er niets bij…
  Succes nog verder en veel plezier!

  Groeten,
  Thijs

 19. Dirk
  Posted 28 oktober 2009 at 16:58 | Permalink

  Hee MJ,

  Balen dat de reis met de auto niet verder gaat. Desalniettemin hebben jullie al heel wat meegemaakt; als je terug bent kan je zo in een garage gaan werken. ;)

  Ik wil je bij deze alvast de hartelijke felicitaties toewensen betreffende je verjaardag morgen. Ik ben iets te vroeg, maar ik ga een aantal dagen weg met Loes waardoor ik dan niet in de gelegenheid ben een berichtje achter te laten. Fijne verjaardag daar in Verweggistan en veel plezier tijdens het vervolg zonder auto!

  Groeten!

 20. Guido
  Posted 31 oktober 2009 at 19:17 | Permalink

  He Kerels,

  Jammer dat pakistan by road er niet in zit. Maar vliegen gaat natuurlijk wel een stuk sneller;) En wellicht ook veiliger. Tenminste, geen oude tupolev mag ik hopen? Succes met jullie reis jongens! Doe iedereen van Hamro Gaun de groeten. En Maarten gefeliciteerd met je verjaardag!

  Groeten

 21. jack
  Posted 4 november 2009 at 11:40 | Permalink

  mj super reisverslag jammer van het einde maar geniet er nog ff van.

  namens de filmclub brigade