Nieuws

De wisseling van de wacht

IMG_4209De eerste 5350 kilometer van de Driving Dutchmen zit er al weer op. We zijn in Istanbul en dit betekent de officiële wisseling van de wacht. Vincent kwam donderdagavond aan in Istanbul en op het moment van schrijven is Anna-Janneke al in Nepal. Gelukkig hebben we een paar dagen in Istanbul met z’n drieeën kunnen doorbrengen.

We zijn hier met onze neus in de boter gevallen, want het is Ramadan (of Ramazan, zoals ze het hier noemen). En dat betekent dat als je overdag over de Grote Bazaar loopt alle voedselstalletjes dicht zijn. We Ramadannen dus gezellig mee, al zijn er genoeg plekken waar we ook overdag onze Dönör fix kunnen halen.

Het echte feest is pas ‘s avonds als de minaretten de iftar aangeven. In het park rondom de Blauwe Moskee zijn honderden families op picknickkleedjes neergevlijd en zodra de imam door de speakers schalt begint iedereen te eten en (vooral) te drinken. Wij feesten mee en kijken naar optredens en drinken een kopje thee met de Nederlandse Turk die we bij de bazar hebben ontmoet.

Turkije , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

12 Reacties

 1. Posted 6 september 2009 at 22:34 | Permalink

  hoi mannen, succes met de verdere reis samen en Anna Janneke, succes in Nepal. Doe Rene maar de groeten van ons. Voor ons nog 4 weken werken en dan gaan we weer op reis naar Nepal, maar dan per vliegtuig!!!

 2. Posted 7 september 2009 at 10:32 | Permalink

  Zeg berichtje op Facebook dat AJ in Nepal zit idd, schiet allemaal al op!

 3. Dirk
  Posted 7 september 2009 at 14:42 | Permalink

  Hee MJ,

  Ik ben er een beetje uit geweest de laatste maanden, maar ben nu weer up-to-date. :) Mooie verhalen weer. Leuk ook om af en toe een filmpje te zien. Succes met het volgende deel van de trip!

  Groeten, moergessstel!

 4. Jantsje Sikma
  Posted 7 september 2009 at 14:54 | Permalink

  Maarten Jan en Vincent, een heel goede reis en take care !!
  Anna-Janneke, een supergoede tijd daar en wees voorzichtig met water, niet goed gekookte thee enz. Een opmerking van iemand die door schade en schande wijs geworden is in Nepal !

  hoi hoi !

 5. Maryse
  Posted 7 september 2009 at 16:42 | Permalink

  Succes met het tweede deel van de reis! Hopelijk blijft het allemaal zo vlotjes gaan. En AJ veel plezier en succes met je stage. Ben benieuwd hoe het je bevalt daar :)

 6. Posted 7 september 2009 at 22:43 | Permalink

  Namaste VIncent, en Maarten Jan,

  Mero bichaarma tapaaiharuko jaatra ekdam raamro aauncha. Taraa bok laakyo raamro chaina, tara ke garne? Jiben ramadammaa justai ho.
  Afijn, voor de rest kom ik er niet meer uit in het nepali. Klinkt allemaal erg fijn, geniet vooral en maak veel mooie plaatjes, in je hoofd en in je camera!

  Ben onder de indruk van jullie website!

  Liefs Feia

 7. jack
  Posted 8 september 2009 at 13:14 | Permalink

  hoi mannen het gaat lekker met jullie, maak er wat moois van en hoop gauw weer nieuwe verhalen te lezen iedereen in de filmclub leeft mee,groetjes van
  jack,renee,robin, mieneke en bea

 8. Isabel
  Posted 8 september 2009 at 13:39 | Permalink

  Plezier daar mannen en pas alsjeblieft een beetje op jullie zelf daar. En Anna, veel plezier en succes in Nepal (zo te horen past Rene wel op jou toch!)

  Knuffels

 9. Marga Oord
  Posted 8 september 2009 at 19:43 | Permalink

  hoi allen,
  Heb de mail van Vincent gelezen. wat fijn dat er overal mensen zijn die je kunnen en willen helpen. Hopelijk wordt de auto snel gefixt. ik blijf jullie volgen!
  groeten Marga

 10. Annemieke
  Posted 8 september 2009 at 20:31 | Permalink

  Zo mannen en is Duzce een beetje goeie plaats om te wachten op je nieuwe koppakking? Moeten jullie lang wachten? Adem in… adem uit… hoop dat jullie van het ongewilde oponthoud kunnen genieten. Wel een goeie reeks voor een liedje: ventiel; uitlaat, koppakking…. Succes en liefs
  Mams van MJ

 11. oompie Harold
  Posted 9 september 2009 at 07:05 | Permalink

  Wat een pech, had je misschien toch beter dat mooie opeltje van ons moeten nemen……………..maar beter nu wat pech dan straks in het hoog gebergte, dan is het waarschijnlijk einde oefening…..
  Succes verder en hoop dat het snel gemaakt is, en goed!! Geniet maar van de dage pauze, hierna aan de bak om de verloren tijd in te halen.
  Groeten,
  HMYF uit Ede

 12. Guido
  Posted 13 september 2009 at 12:31 | Permalink

  Ziet dr allemaal heel vet uit heren! Haha, fijn dat ik hier lees dat mijn email nooit geplubiceerd zal worden…huh?!? Maare, veel sterkte met het echt zware gedeelte van de route straks! Wat betreft die ramadan ken ik hier ook nog wel wat kebabtentjes waarvan ik het fijn zou vinden als ze een tijdje dicht gingen…..

  Succes&greetz