Nieuws

Lekke koppakking

Ongeveer drie uur uit Istanbul nemen we de afslag, want langs de kust rijden is toch veel mooier? De auto slaat af bij de tolpoorten onderaan de afslag en wil niet meer. De witte rook en de opborrelende koelvloeistof verraden een lekke koppakking, gelukkig blijkt ANWB wegenwacht hier ook nog geldig.

Na 3,5 uur wachten is er eindelijk een sleepwagen. Hij sleept ons naar een garage om de hoek en we vragen ons af waarom we het apparaat er niet naartoe geduwd hebben. ‘Als je alles van tevoren weet, kun je voor een dubbeltje de wereld rond’, zegt mijn vader altijd.

Het is inderdaad weer de koppakking, want drie dagen na de aanschaf van de Feroza vloog de koppakking er ook uit. De Turkse experts verwijten het euvel aan een slechte reparatie na de eerste keer, maar stiekem begin ik te vrezen dat we een kleremachine gekocht hebben. Hoewel we een aardig woordje Turks oppikken (cilinder jonta: pakking, Taj: cilinderkoppen vlakken), zijn we blij met de Duitse Turk Ismael die niet alleen vertaalt, maar ons ook naar een hotel rijdt.

Dit keer gaan we er niet vanaf komen met tien euro, maar we houden de sfeer erin. We beleven een hoogtepunt als Vincent (eindelijk) bericht krijgt dat hij zijn visum voor Iran kan ophalen in Erzurum. Toch vragen we ons zo nu en dan ook af hoe ver we kunnen gaan als er een keer per week wat mis is met de auto. Daarmee introduceerden wij een nieuw motto voor deze situaties:

“Optimistisch waar het kan, realistisch waar het moet!”

Turkije , , , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

8 Reacties

 1. Posted 9 september 2009 at 16:12 | Permalink

  kijk, het kon nog ff beroerder, toch, een lekke koppakking, niet zo leuk, nee, maar je had ook een natte broek kunnen hebben, of nog erger,
  optimistisch blijven dus, en realistisch de benen nemen zodra dat kan……

  14:42 09 September 2009
  Dodental Turkije loopt verder op

  In het noordwesten van Turkije is het dodental als gevolg van overstromingen opgelopen tot 28.De meeste slachtoffers vielen in Istanbul. Veel slachtoffers verdronken in hun auto. Het noordwesten wordt al twee dagen geteisterd door de zwaarste buien in tachtig jaar.

  In delen van Istanbul staat het water een meter hoog. Op de Turkse tv was te zien hoe auto’s, bussen en vrachtwagens door het water worden meegesleurd.

  je had de auto bijna niet meer hoeven slepen, of duwen…….

  hee Kanjers, Zet hem op en breng hem heelhuids hier die kar, mogelijk weet ik een baas voor hem daarna…

  Rene xx

 2. Yvon
  Posted 9 september 2009 at 17:16 | Permalink

  aaah.. dat is echt balen van de koppakking zeg! en wel geluk bij ongeluk dat de ANWB daar nog geldig is. Hopelijk maken die lui de koppakking wel echt goed ipv die paupers in Nederland ;) en halen jullie het helemaal tot in Nepal zonder verder veel problemen! Sterkte en succes dan maar en hopelijk is het volgende berichtje wat positiever!

 3. Co de Bree
  Posted 9 september 2009 at 17:55 | Permalink

  Hallo “MANNEN”

  Nou Vincent meteen je vuurdoop, net een paar weken je rijbewijs, dan meteen de autoreis van je leven, en dan komen alle problemen tegelijk.
  Houdt moet, het is maar techniek, en dat is o zo verraderlijk, je weet het maar nooit!
  Wat je vader betreft, die heeft altijd gelijk!
  Op naar positievere berichten, treur niet maar geniet ervan
  veel sterkte en doorzettingsvermogen!
  Co

 4. Marjan
  Posted 9 september 2009 at 18:46 | Permalink

  Hoi MJ, gelukkig..je bent Istanbul uit! Zie net op Het Nieuws VRESELIJKE beelden van een onder water gelopen snelweg in die stad! Vele mensen overvallen door snel opkomend water door regenval en de weg veranderde in een kolkende rivier! Veel mensen verdronken! Vreselijk! Ach, dan is een lekkende koppaking maar een kleinigheidje….
  Goede, veilige, pechloze, mooie, prettige, verrassende voorzetting van jullie reis! groeten uit Ede

 5. Arrow
  Posted 9 september 2009 at 18:53 | Permalink

  Hallo Kanjers,
  Als je jullie pech even relativeren met de pech in Istanbul, waar jullie net vertrokken zijn, valt het wel mee. Daar hebben een hoop mensen last van errug natte voeten. Sterkte verder!

 6. Marga Oord
  Posted 9 september 2009 at 19:19 | Permalink

  Ach ja, natuurlijk krijg je problemen met zo’n auto. Als je het steeds maar kunt oplossen. Gelukkig waren jullie op tijd weg uit Istanbul, want volgens de beelden op de TV is heel Istanbul door de overdadige regenval daar van de kaart geveegd. Veel mensen verdronken in hun auto.s onderweg in de ochtenspits naar hun werk e.d
  Hopelijk heeft jullie auto nu geen echte kuren meer1 Veel plezier

 7. Posted 9 september 2009 at 22:43 | Permalink

  wat een mazzel bij al die pech en geen natte voeten en gelukkig blijven jullie optimistisch. we willen graag die kar in Nepal zien met die mooie sticker van onze stichting erop, dus zet hem op mannen!!!

 8. Annemieke
  Posted 10 september 2009 at 20:47 | Permalink

  Voor de trouwe bezoekers even een berichtje: de mannen zijn weer onderweg met een nieuwe koppakking en thermostaat en garantie (!), ze staan nu met hun tentje aan de Zwarte Zee en gaan morgen nog een stuk via de kust en dan naar Erzurum voor het visum en de grens over. De stemming was prima… morgen misschien bericht van de mannen zelf.
  Hartelijke groet
  Annemieke (de moeder van MJ)