Nieuws

Flying home for Christmas

IMG_3234 IMG_3426Na een mooie trip door de Kathmandu vallei zijn we op jungle safari geweest in het zuiden van Nepal, bij de grens met India. Inmiddels terug in Kathmandu maken we ons op voor de terugreis naar Nederland. Er zijn weer Banda’s afgekondigd, dus onze laatste dagen staan weer in het teken van lege straten. 22 december landen we met z’n allen in Amsterdam, flying home for christmas.

Bhaktapur, Nagarkot en Sankhu
IMG_3239 IMG_3282Na Kathmandu en Patan, staat de laatste koningsstad van Nepal nog op het verlanglijstje: Bhaktapur. Een schitterende schone stad met sfeervolle middeleeuwse steegjes. Er is minder verkeer en lawaai en heeft een interessante mix van Hindoeïstische en Boedhistische architectuur. In Nagarkot kunnen we voor de laatste keer de Himalaya range bewonderen bij helder weer en genieten van de zon op ons dakterras. De voettocht van Nagarkot naar Sankhu is ook niet mis en vandaar nemen we de bus terug naar Kathmandu.

Into the wild
IMG_7671In het zuiden van Nepal, bij de grens van India ligt het Chitwan National Park. Met een fijne herinnering van vorig jaar, leek het me leuk om met Anna Janneke en m’n moeder terug te keren. We spotten onder andere krokodillen, herten, roofvogels, olifanten, enorme zwijnen en een neushoorn. Dat is mazzel hebben, want het is niet de beste tijd van het jaar om met een jeep door het park te scheuren. Het hoogtepunt is echter het wassen van de olifanten, in ieder geval voor Anna Janneke.

De laatste kerstinkopen worden gedaan en de laatste bezienswaardigheden afgevinkt. Van Arkefly krijgen we een leuke lastminute korting, dus we vliegen voor een prikkie rechtstreeks naar huis. Ik kan niet wachten totdat ik weer een goede bruine boterham proef met een stukkie Daalderkaas van de markt.

Nepal , , , , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

4 Reacties

 1. Posted 18 december 2009 at 14:18 | Permalink

  hoi AJ en MJ, geniet nog even van jullie laatste dagen en een goede vlucht naar huis! fijne feestdagen en een heel gezond 2010. misschien tot ziens, misschien bij de wandeling van voetprints eind mei? iedereen de groeten en tot ziens, liefs
  corrie en co

 2. Posted 19 december 2009 at 15:55 | Permalink

  Hey MJ, AJ en moeder MJ,

  Mooi dat jullie gezamenlijk terugkomen! We moeten dan ergens voor O&N of anders in het nieuwe jaar maar eens afspreken en eindelijk de foto maken waarin we alle drie ons DD shirt aanhebben ;-)

 3. Posted 19 december 2009 at 15:56 | Permalink

  Oh, het is hier trouwens -12 ofzo, dus koop nog een warme trui en een paar schaatsen.

 4. kai
  Posted 22 december 2009 at 09:46 | Permalink

  Welkom thuis jongens!