Nieuws

Lege straten en boze mensen

Vrijdag zijn ten minste zeven mensen omgekomen bij een schietincident in de jungle van Kailaili in West-Nepal. Duizenden daklozen hebben zich daar gevestigd in hutten na goedkeuring van de Maoisten. De politie heeft opdracht gekregen om die mensen uit het beschermde gebied te halen en dat heeft tot een vervelende confrontatie geleid.

Als protest kondigden de Maoisten een Bandh (staking) af en zijn de straten van Kathmandu leeg vandaag. Alleen ambulances en vervoer naar het vliegveld voor toeristen wordt getolereerd. Wegen worden geblokkeerd door brandende autobanden en als je toch de weg op gaat loop je het risico dat je motor in de fik wordt gezet. Niet alleen vervoer is verboden, maar ook alle winkels en restaurants zijn dicht. Gelukkig hebben we onze stamkroeg waar we vandaag cappuchino kunnen lurken.

In de volkskrant lees ik een bericht over het ludieke klimaatoverleg op Everest Base Camp door de Nepalese regering. Kennelijk heeft negatief nieuws en ellende nog niet helemaal de overhand in de Nederlandse media.

Nepal , , , Permalink Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.

2 Reacties

  1. Posted 6 december 2009 at 11:55 | Permalink

    Namaste, wat zal het stil zijn in de straten. wij hebben dat in 2006 meegemaakt tijdens het aftreden van de koning. zijn er wel een paar restaurants open? voor de toeristen? hier is het sinterklaas weekend en wij zijn samen uit eten geweest omdat onze stichting gisteren 9 jaar bestond. onze kinderen en kleinkinderen hadden allemaal hun eigen sinterklaasfeest en wij doen dan weer wat met de kerst. doe maar iedereen de groeten en dat vanuit een koud, winderig Enkhuizen.

  2. Marjan
    Posted 7 december 2009 at 11:24 | Permalink

    Sint op gympen!! Helemaal te gek!!
    groeten uit Ede